Găsește-ne pe facebook
  • Звони: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Despre țară

Israel

Statul Israel este situat in Orientul Mijlociu, pe coasta estica a Marii Mediterane. Acesta are granite cu Liba, Siria, Iordania, Egipt si are iesire la Marea Mediterana, Marea Moarta si Golful Aqaba.
 Israelul are o istorie de peste 4000 de ani iar orase vechi si ruine se gasesc la tot pasul. Israelul este o destinaţie turistică de peste 2.000 de ani, vizitatorii fiind atraşi de numeroasele muzee, parcuri naţionale, rezervaţii naturale şi, mai ales, de locurile sfinte. „Ţara Sfântă” este plină de ruine şi oraşe vechi, turiştii venind aici pentru a atinge o parte a trecutului.

  

Clima este temperata in nord, mediteraneana in vest, uscata si arida in desertul de sud est. Vara dureaza 8 luni, iarna este ploioasa si foarte rar ninge.In sudul tarii, la Eilat si la Marea Moarta ( - 418 m) sezonul turistic dureaza tot anul.

Atractii turistice in Israel

Ierusalim

  

Ierusalim, capitala tarii si cel mai mare oras al acesteia e cunoscut ca si Orasul Sfant sau Taramul Fagaduintei. Acesta e impartit in patru mari cartiere: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Orasul reprezinta o imbinare intre un loc sfant si un oras modern. Peste tot in oras se pot zari preoti, mollahi, rabini, biserici apartinand diferitelor culte sau piete aglomerate. Cea mai veche parte a orasului este Orasul lui David, Siloam in Biblie, si reprezinta locul pe unde au trecut David, Solomon si profetii.

Marea moarta

  

Suprafata Marii moarte este undeva la 400 de m sub nivelul marii. Fundul marii, in zona cea mai adanca se gaseste la peste 700 de m sub nivelul marii. Marea moarta are una din cele mai sarata ape de pe planeta; aproape 35% din aceasta apa reprezinta sare dizolvata! Aceasta mare nu are nici o sursa de apa, fiind complet inconjurata de uscat, astfel devenind din ce in ce mai sarata, odata cu adancimea. Adanc in Valea Ioardanului si la 55 de km sud de Amman se gaseste Marea moarta, unul din cele mai mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din intreaga lume.Reprezinta cel mai jos corp de apa de pe planeta, cel mai jos punct de pe planeta si sursa cea mai bogata in sare naturala de pe tot mampamondul, ascunzand minunate comori ce s-au acumulat de-a lungul a mii de ani. Vorbind dintr-o perspectiva stiintifica, apa marii contine mai mult de 35 de minerale diferite, care sunt esentiale pentru sanatate si pentru ingrijirea pielii corpului. Marea furnizeaza, de asemenea, materia prima pentru renumitele bai saline din Marea moarta iordaniana si pentru produsele consmetice comercializate in toata lumea.

Eilat

  

Un oras statiune de 20000 de locuitori si un port aglomerat ce uneste marea cu desertul, Eilat se afla in extremitatea sudica a Israelului. Soarele straluceste intotdeauna in Eilat (ploua cumulat, aproape 6 zile pe an), iar media temperaturilor zilnice rar scade sub 21°C, chiar si in iarna. Cea mai mare atractie in Eliat o reprezinta scufundarile in Marea Rosie (de fapt intr-o extensie a marii, numita golful Eilat sau Aqaba), in una din cele mai spectaculoase rezervatii subacvatice. Poti vedea corali si pesti colorati stralucitor si de asemenea, poti admira orice, de la veninosul peste leu, pana la murena, rechin, broasca testoasa marina sau diavolul de mare (Manta birostris). Imaginile ametitoare ale Muntilor Rosii si apa cristalina a Marii Rosii invaluie glorios o asemenea experienta. Eilat aduce vizitatorilor o relaxare totala prin frumusetea desertului. Toate acestea, impreuna cu nesfarsitul soare si placuta, calda iarna, face Eilatul unul din orasele turistice israeliene de varf, preferat atat de catre turistii straini (in special europeni), cat si de cei istraeliti.

Haifa

  

Se situează pe şi în jurul frumosului munte Carmel, în nordul Israelului. Grădina Templului Baha’i din Haifa este unul dintre cele mai vizitate locuri din Israel, dar şi din lume. Construite sub forma a nouă cercuri concentrice şi având 19 terase, grădinile suspendate ale oraşului Haifa au în centru templul care, la rândul său, reprezintă o adevarată capodoperă arhitecturală. Grădinile Baha’i reprezintă o adevarată rezervaţie naturală, iar datorită peisajelor desăvârşite acest loc îşi merite pe deplin renumele de „a opta minune a lumii”.