Găsește-ne pe facebook
  • Звони: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

О стране

Republica Ceha

O ţară modernă, Cehia este cu siguranţă un loc extraordinar pentru a-ţi petrece vacanţa. Acest mic stat din centrul Europei, cu moştenirea sa istorică bogată, multitudinea de atracţii turistice, monumente şi peisajele sale montane pitoreşti, este accesibilă de oriunde de pe vechiul continent. Cand spui Cehia spui Praga, Vltava , cristal de Bohemia , Karlovy Vary si castele. Majoritatea turistilor care vin in Cehia vor sa vada in primul rand capitala Praga, oras cosmopolit, cunoscut pentru sarmul si frumusetea vechilor constructii si monumente. Doar 10% dintre calatori "exploreaza" tara dincolo de capitala. Dar daca vrei sa descoperi bogatiile naturale si traditiile din zonele rurale te asteapta multe surprize. Dar bogatia cea mai de pret a Cehiei o constituie cele peste 100 de castele - de la fortarete intunecate pana la rafinate si aristocratice palate - toate deschise publicului. Dintre fostele tari comuniste, Cehia a reusit cel mai bine sa-si restructureze economia, acum sectorul privat avand o pondere de peste 60%. La loc de frunte sunt ceramica, grafitul, incaltamintea si bere. Pentru aceste produse Cehia a devenit celebra. Si la capitolul servicii, cehii stau foarte bine: restaurante curate si cu meniuri traditionale, hoteluri confortabile, oficii de informare turistica pana in cele mai mici orasele.

Atractii turistice din Republica Ceha

Praga

   

Fiind unul dintre cele mai vizitate orase din Europa, Praga are multe de oferit din punctul de vedere al obiectivelor turistice, iar in urmatoarele randuri vom incerca sa trecem in revista cateva dintre acestea, cele considerate ca fiind de o importanta mai mare si care reprezinta motivul pentru care multi se hotarasc sa faca turism in Praga. Nucleul istoric al orasului, Orasul Vechi (Stare Mesto), se afla pe malul drept, in timp ce pe malul opus se gaseste Orasul Mic sau Cartierul Mic (Mala Stranab).

Karlovy Vary

   

În prezent, despre Karlovy Vary se ştie că este cea mai veche şi cea mai importantă staţiune balneară din Boemia de Vest, se află la 360 - 390 metri deasupra nivelului mării, şi este poziţionată la confluenţa râului cu apă termală Teplá şi al râului Ohře, considerat al treilea râu din Republica Cehă fiind totodată şi un important afluent al Elbei.Râul Teplá este alimentat de izvoarele minerale cu apă caldă ce izvorăsc din subteran şi care deţin proprietăţi curative deosebite, atrăgând astfel mii de turişti veniţi la băi pentru tratarea diferitelor boli ale aparatului locomotor, ale ficatului, ale pancreasului, boli ale tractului digestiv, tulburari metabolice, diabet, parodontită, boli neurologice etc.

Cesky Krumlov

   

Cesky Krumlov are o istorie impresionanta, este un oras plin de viata si ofera o viziune interesanta asupra veritabilei vieti Boemiene de la tara, în special în afara sezonului, cand multimile de turisti se tot micsoreaza. Cel mai remarcabil din amalgamul impresionant de cladiri medievale, renascentiste, baroc si rococo, este splendidul castel Krumlov hrad, de asemenea numit si Castelul Schwarzenberg; cu 300 de camere, acesta este al doilea ca marime dîn Republica Ceha.

Castelul District

   

Asezat pe culmea deluroasa a acestui "Golden City", Castelul din Praga este unul din cele mai frumoase monumente din Europa, cocotat deasupra curburii raului Vltava. Acesta este o fortareata monumentala cu o colectie de cladiri si curti interioare care dateaza din secolul al 10-lea pana in secolul al 20-lea. Nucleul sau spiritual este catedrala din secolul al l4-lea, nefiind finalizata pâna în anul 1929.

Podul Carol

   

Mare parte din prezenta frumusete arhitecturala a Pragai a fost realizatain timpul secolului al 14-lea sub conducerea lui Carol al IV-lea, regele Boemiei si al Moraviei si Sfânt Împarat Roman. Ritualul de a vizita podul in diferite momente ale zilei este o necesitate. Dis de dimineata puteti avea podul doar pentru dumnavoastra, in timp ce statuile protectoare staruie precum stafiile in panza de ceata. Miezul zilei aduce o masa turisti, artisti, interpreti sau vanzatori de tricouri, iar pe timp de noapte, spiritul unei petreceri în curs de desfasurare transforma podul intr-un loc magic, chiar fascinant.

Piata veche a orasului Boemia

   

Glorioasa confuzie arhitecturala din cel mai vechi segment al orasului Praga se afla pe malul de est a râul Vltava doar. Prima colonizare a orasului a aparut în secolul al 10-lea, atunci când o piata plina in freamat a crescut de la locatia sa strategica de la malul raului pana la intersectia mercantila a Europei Centrale. O mie de ani mai tarziu, Piata veche a orasului  este inca inima orasului Praga. Ideal pentru vizite: inceputul lunii Decembrie-inceputul lunii Ianuarie pentru targul de Craciun, avand loc festivitati in aer liber si performante muzicale in jurul gigantului pom de Craciun.

Manastirea Strahov

   

Mănăstirea Strahov, una dintre cele mai importante clădiri istorice ale oraşului Praga, a fost ridicată în anul 1140  de către ordinul Premonstratensian. În cadrul mănăstirii  puteţi vizita o serie de edificii importante, precum Biblioteca Strahov,  Amfiteatrul Folozofic construit în stil baroc, precum şi Galeria de pictură Strahov. În apropierea acestei mănastiri se găseşte mănăstirea Loreta, locul preferat de pelerinaj al baroanei Beligna Katherina von Lobkwicz în anul 1626.