Găsește-ne pe facebook
  • Звони: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Despre țară

Franța

Parisul este un oras fascinant, plin de atractii turistice si istorice, multe muzee in care puteti admira cele mai importante capodopere din intreaga lume si multe obiecitve turistice. Monumentele si obiectivele turistice din capitala Frantei, sunt cunoscute in toata lumea si au ajuns adevarate simboluri recunoscute de oricine.

Obiective Turistice

Turnul Eiffel

  

Turnul Eiffel a fost ridicat cu ocazia Expozitiei Universale din 1889, organizata la Paris pentru celebrarea centenarului Revolutiei Franceze din 1789, eveniment ce a marcat istoria Europei in mod fundamental. Peste 100 de artisti au depus planuri pentru ridicarea unui monument in Champ-de-Mars, in centrul Parisului, care urma sa serveasca drept poarta de intrare in spatiul expozitional. Executarea acestui monument a fost incredintata firmei numite Eiffel et Compagnie, o firma de consultanta si constructii detinuta de un recunoscut constructor de poduri, arhitect, inginer si expert in prelucrarea metalelor, Alexandre-Gustave Eiffel.

Castelul de la Versailles

  

Palatul Versailles este unul dintre cele mai mari si opulente castele din intreaga lume. Cu peste 2100 de ferestre, 1250 de seminee si 67 de scari interioare, castelul Versailles este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Franta. Fiind un exemplu perfect de arta franceza a secolului al 18-lea, aceasta cladire istorica se afla pe lista Patrimoniului Universal UNESCO de mai bine de 30 de ani.Castelul a fost resedinta oficiala pana in anul 1789, iar de atunci a fost privit ca o resedinta neoficiala. Cunoscut si drept "Leaganul Libertatii", Palatul Versailles a fost si locul in care populatia Parisului si-a manifestat nemultumirea fata de Regele Ludovic al 14-lea, fortand familia regala sa lase in urma viata ei decadenta si sa se mute in adevarata capitala a Frantei, Paris.

Arcul de Triumf

  

In inima unui oras agitat precum Parisul, intr-un cartier unde afacerile, comertul si turismul se imbina perfect unele cu celelalte, Arcul de Triumf este legat de subconstientul nostru colectiv intr-un mod care depaseste valoarea sa artistica si arhitecturala. Constructia monumentului ce se dorea a fi un omagiu adus victoriilor imparatului Napoleon, nu a fost incheiata pana cand batalia de la Waterloo a dus la detronarea sa.Arcul de Triumf a fost inaltat peste ramasitele unui soldat necunoscut decedat in timpul Primului Razboi Mondial si o faclie perpetua arde in fundatie. De la Arcul de Triumf pornesc artere de circulatie in toate directiile si de aceea piata Charles de Gaulle in care este situat Arcul este cunoscuta si sub numele de "Piata Stelei" (Place de l'Étoile). Arcul se afla la capatul de Vest al vestitului bulevard Champs-Élysées. Arcul de Triumf este un omagiu in onoarea celor ce au luptat pentru Franta, in special in timpul razboaielor napoleoniene. Pe interior si deasupra Arcului sunt inscriptionate numele tuturor generalilor si razboaielor purtate.

Basilica Sacre Coeur

  

Basilica Sacre Coeur este o basilica romano-catolica si un popular obiectiv turistic din Paris. Este inchinata inimii sacre a lui Iisus. Cladirea se afla in cel mai inalt punct din oras. In 1873 consilierii orasului Paris au votat o lege ce privea exproprierea terenului din varful dealului Montmartre pentru construirea basilicii. Arhitectul Paul Abadie a proiectat basilica dupa ce a castigat un concurs impotriva altor 77 de arhitecti. Acesta era deja cunoscut pentru munca sa de restaurare a Catedralei Sf-Front din Périgueux.
 

Muzeul Luvru din Paris

  

Muzeul Luvru este cel mai vizitat muzeu de arta din lume, un monument plin de incarcatura istorica si un muzeu national al Frantei. Este un obiectiv turistic central din Paris fiind situat in arondismentul 1 al orasului. In cadrul muzeului Luvru sunt expuse in jur de 35000 de obiecte de arta din mileniul 6 I.Ch. si pana in secolul al XIX-lea D.Ch.Muzeul este gazduit de palatul Louvre care initial a fost conceput ca o fortareata in secolul al XII-lea sub domnia lui Filip al II-lea. Ruinele acestei fortarete inca mai pot fi vazute si in zilele noastre. Cladirea a continuat sa fie extinsa de multe ori de-a lungul secolelor pana a ajuns la forma actuala a Palatului Louvre. In anul 1674 resedinta regilor Frantei a fost mutata la Palatul Versailles si astfel Palatul Louvre a ramas principalul loc in care colectiile regale de arta au fost expuse. In timpul Revolutiei Franceze s-a decis ca Louvre-ul sa devina muzeu si sa gazduiasca cele mai pretioase capodopere ale poporului francez. 

Muzeul Rodin din Paris

  

Muzeul Rodin se gaseste intr-o vila din secolul al 18-lea unde artistul a trait si lucrat intr-o anumita perioada a vietii sale, intr-o gradina izolata de agitatia orasului. Cladirea este situata in apropierea Domului Invalizilor, locul unde este inmormantat Napoleon Bonaparte. Casa a fost construita initial pentru un fabricant de peruci dar a apartinut de-a lungul timpului si Bisericii Catolice, iar intr-un final orasului Paris.La intrarea in zona muzeului, ochii turistilor sunt atrasi inevitabil de cea mai celebra opera a lui Rodin, Ganditorul (Le Penseur), care este asezata pe un piedestal veghind asupra gradinii. Portile Iadului, o alta opera celebra, precum si alte capodopere mai putin celebre impodobesc gradina muzeului.