Găsește-ne pe facebook
  • Звони: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Despre țară

Bulgaria

Fondată în urmă cu peste 1000 de ani, Bulgaria este unul dintre cele mai vechi state ale Europei. Deşi ocupă doar 2% din teritoriul bătrânului continent, această ţară îşi surprinde de fiecare dată vizitatorii, prin cele 30.000 de monumente istorice, din care 7 sunt incluse în patrimonial mondial UNESCO, prin cele 36 de situri culturale, 160 de mănăstiri, 330 de muzee şi galerii. De asemenea, litoralul bulgar al Mării Negre, cu o lungime de 380 km, este renumit prin plajele sale fine şi late, nisipurile aurii, golfurile cu maluri abrupte şi peşterile submarine. Munţii ocupă 28% din teritoriul Bulgariei, în sud-vestul ţării aflându-se trei staţiuni de iarnă faimoase în întreaga lume. Alte forme de turism aflate într-o continuă dezvoltare sunt cel rural, ecologic şi balnear.

  

Apa caldă a Mării Negre, soarele strălucitor, plajele largi şi confortabile sau nisipurile fine sunt o zestre dată de la natură Bulgariei. Însă hotelurile renovate şi serviciile de calitate sunt factorii decisivi care au început să atragă, în ultimii 10-15 ani, către litoralul bulgar, din ce în ce mai mulţi turişti. Oraşele Varna şi Burgas beneficiază de două aeroporturi internaţionale, care conectează Riviera bulgară cu restul lumii. 

Dintre cele mai cunoscute oraşe şi staţiuni de pe malul Mării Negre amintim de Balcik, Albena, Nisipurile de Aur, Varna, Byala, Obzor, Sunny Beach, Nessebar, Burgas, Pomorie, Primorsko, Ahtopol şi lista poate continua… Temperatura medie a aerului este, în iunie, de 250C. De-a lungul litoralului se află o serie de izvoare de apă minerală şi surse de nămol curativ, zece rezervaţii şi două parcuri naturale – Nisipurile de Aur şi Stranja.

Atractii turistice in Bulgaria

Litoralul bulgaresc

  

Lungimea litoralului bulgaresc este de 378 km. Litoralul Bulgaresc reprezinta una din cele mai primitoare si ieftine destinatii pentru familii cu copii. In afara reducerilor semnificative si a gratuitatilor oferite, pe plaja sunt organizate cluburi de copii cu personal (educatori) specializat si chiar gradinite de copii (in special in Albena).Majoritatea statiunilor bulgaresti sunt situate destul de departe de stresul marilor orase si in acelasi timp, destul de aproape de multe site-uri turistice.Litoralul bulgar are circa 30 de statiuni. Va puteti bucura de multiple posibilitati de practicare a sporturilor acvatice si nautice: surfing, banane pe apa, waterjets, windsurf, parapante, scooter, parasute de apa, schi pe apa, yacht, piscine, terenuri de fotbal, baschet, volei, tenis, golf etc. Cea mai populara statiune din Bulgaria este Sunny beach,care este foarte populara pentru viata de noapte oferita tinerilor turisti, animata de existenta a o serie de baruri,puburi,discoteci si cluburi de noapte.Sunny Beach este ideala si pentru familiile cu copii, oferind acestora numeroase jocuri, concursuri si activitati distractive, parintii avand posibilitatea sa se relaxeze fara grija celor mici.

Muntii bulgaresti

  

Bansko este cea mai activa statiune din muntii Bulgariei.Partiile de ski sunt situate in doua centre principale: Chalin Valog (1.100 – 1.600 m) si Shiligarnika (1.700 – 2.500 m). Aceste 2 zone se afla la aproximativ 10 km in susul orasului, pe coastele nordice ale muntelui Pirin si sunt usor accesibile (25 min. cu telecabina din Bansko). Lungimea totala a partiilor este de 65 km. Desi statiunea este cunoscuta in intreaga lume de numai 10 ani, ea poate oferi o multime de lucruri turistilor care o vor vizita. Sezonul de ski se prelungeste destul de mult, gratie celor 44 de tunuri de zapada care asigura zapada pe majoritatea costelor muntelui Pirin.

Borovets este cea mai veche statiune de schi din Bulgaria.Imbracata in brazi inalti, la 1390 m deasupra nivelului marii este o destinatie ideala pentru recreere si relaxare.Partiile din Borovets sunt situate in 3 zone diferite. Partiile de schi fond si biatlon sunt situate la 2 km distanta de la statiune, centrul de schi fiind bine organizat, avand instalatii moderne, inclusiv o telegondola. Pentru conditii de zapada excelente si pe timp nefavorabil sunt instalate 14 tunuri de zapada. Deasemenea, scoala de schi din Borovets este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din Bulgaria, unde instructorii de schi sunt fosti schiori profesionisti, cu totii vorbitori de limbi de circulatie internationala.

Statiunea montana Pamporovo este situata la o altitudine de 1650 m in muntii Rodopi.Statiunea este o locatie foarte potrivita pentru practicarea sporturilor de iarna, fiind ideala pentru schiorii incepatori. Aproape toate partiile pornesc din Varful Snejanka, altitudinea acestora fiind intre 1926 m si 1400 m. Partiile de schi din Pamporovo sunt impartite pe diferite grade de dificultate (de la gradul verde pentru schiorii incepatori pana la negru potrivita pentru schiorii cu multa experienta), iar 80% din partii sunt amenajate cu instalatie automatizata de inzapezire artificiala, ceea ce permite practicarea sporturilor de iarna de la inceputul lunii decembrie pana la finalul lunii aprilie. Lungimea totala a partiilor este de 37 km.

Nessebar

  

Fie ca este numita Nessebar, Nesebur, Nesebar sau Neseber, mica si cocheta asezare de pe tarmul bulgaresc al Marii Negre este, probabil, o oaza de liniste si de istorie cum rar veti mai gasi in aceasta parte de lume. Si nu este o exagerare. Doar cine a fost aici poate sa spuna cum este sa calci pe nisipul cel mai fin al Marii Negre si cum este sa simti sub propriile talpi cei peste 3000 de ani de istorie neintrerupta ai orasului intrat de 27 de ani in patrimoniul UNESCO.

Action Aquapark

  

Action Aquapark este un parc acvatic, ce se intinde pe o suprafata de 36000 mp. Acesta este situat in partea de nord a statiunii Sunny Beach, inconjurat de verdeata si are mai mult de 30 atractii distincte adecvate pentru fiecare varsta. Numai in Action Aquapark puteti incerca si simti toboganele de apa cu cea mai rapida coborare, peste 60 km / h viteza, cel mai mare inalt 18 metri si cel mai lung 120 de metri lungime. Atractii de neuitat care fac parcul acvatic unic sunt: slide-uri de mare viteza X-Treme, Free Fall, Kamikaze si Hydrohute, dar si raul lenesce strabate parcul avand 330 de metri lungime. Prinde valul de la piscina cu valuri king-size si descopera uimitorarea Island Adventure cu 8 tobogane proprii, gheizere, fantani si cascade, tuneluri si poduri. Acestea sunt doar cateva dintre atractii, care definesc Action Aquapark din Sunny Beach ca o destinatie de divertisment pentru intreaga familie.

Manastirea Rila

  

Manastirea Rila este cel mai mare centru spiritual din Bulgaria, situat in pitorescul Munte Rila. Se considera ca a fost fondata de primul calugar pustnic bulgar Sf. Ivan Rilski, si a avut un rol important in lupta pentru coeziunea etnica din timpul opresiunii otomane in Europa de Est. Manastirea este un monument arhitectural si detine o multime de valori culturale si artistice. Iconostasul este cel mai mare si singurul placat cu aur in Bulgaria. O biblioteca masiva detine comori literare colectate in sute de ani. Manastirea Rila a supravietuit de-a lungul secolelor si a ramas ca un memorial emblematic al Renasterii bulgare si un simbol al identitatii culturale slave.

Cele „Sapte Lacuri Rila”

  

Cele „Sapte Lacuri Rila” reprezinta una dintre cele mai frumoase regiuni din Bulgaria. Situate pe o panta, in nord-vestul muntelui Rila, ele sunt adesea denumite „ochii muntelui”, datorita apei limpezi si tarmurilor magnifice. Parauri mici conecteaza lacurile si formeaza cascade mici si jucause. Cu toate acestea, fiecare lac este unic si are un nume specific, cum ar fi Salzata (Teardrop), Okoto (Eye - cel mai adanc), Babrek (Kidney - cu maluri abrupte), Bliznaka (The Twins - cel mai mare) , Trilistnika (Trefoil), Ribnoto (Fishy - cel mai superficial) si Dolno Ezero (Lower Lake - cel mai mic).Acesta din urma colecteaza apa din restul lacurilor si se varsa in raul Dzherman. Lacurile reprezinta un loc ideal pentru distractie in familie si relaxare totala, pentru ca in zona lor exista numeroase oportunitati pentru drumetii, camping sau orice doriti. Veti fi inconjurati de varfuri uriase si o multime de frumuseti ale naturii!