Găsește-ne pe facebook
  • Call us: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Cateva motive pentru a vizita Muntenegru! vara 2018 - de la 199€❗

  • Cateva motive pentru a vizita Muntenegru! vara 2018 - de la 199€❗

MUNTENEGRU este mai mult decat un loc plin de farmec si frumusete pura, este un intreg univers. Muntii cu paduri de pin care strajuiesc apa marii si plajele imbietoare, lacurile idilice, insulele acoperite cu orase medievale, vestigiile antice - fie ca esti iubitor al naturii, ca in vacanta iti doresti sa faci plaja si sa inoti, daca esti pasionat de sporturi nautice sau iti place sa descoperi arhitectura, istoria si cultura locurilor, cu siguranta o vizita in Muntenegru te va incanta.

Budva
Budva, una dintre cele mai vechi asezari de pe Coasta Adriaticii, este astazi o localitate-vedeta printre turistii indragostiti de Muntenegru. Isi trage numele din tragediile lui Sofocle, unde se spune ca fiul regelui fenician Agenor, Cadmus, conducatorul ilirilor, a intemeiat Budva. Exilat din Teba, a sosit in Budva cu o pereche de boi, animale de la care deriva si numele orasului. Orasul Vechi din Budva impresioneaza prin arhitectura de origine venetiana, prin cladirile si bisericile vechi de sute de ani. Una dintre cele mai bine pastrate este Biserica Sfantul Sava, ale carei fresce dateaza aproximativ de la jumatatea secolului al II-lea. Fortareata orasului, numita si Citadela, a fost construita in secolul al IX-lea. Zidurile orasului se intersecteaza cu cele ale Citadelei si formeaza un sistem de fortificatii unic. In apropierea Citadelei se poate vizita Muzeul din Budva, pentru cei care doresc sa faca o incursiune in trecutul istoric al localitatii.

Becici
Vrei sa iti treci degetele prin nisipul cald si fin, in timp ce privesti apa albastra a Adriaticii stralucind diamantin in soare ? Grijile ti se risipesc pe plajele din Becici, statiune aflata in apropiere de Budva. Schiul nautic, inotul, dar si petrecerea unor momente de relaxare la cafenelele si restaurantele de pe promenada sunt cateva dintre atractiile pretuite de turistii care merg in Becici.Padurile de pini de pe dealurile care strajuiesc coasta, plaja intinsa pe 2 km, gustarile de branza de capra servite alaturi de un parfumat vin auriu sunt doar cateva motive pentru care Becici este locul perfect sa visezi cu ochii deschisi si sa fii complet relaxat.

 

Sveti Stefan
Sveti Stefan, un fost satuc ai carui locuitori traiau din pescuit si cultivarea maslinilor, este prima data mentionat in documente in anul 1442. Vechiul sat pescaresc este de mai bine de 40 de ani o statiune cu pedigree", preferata de oameni de stat, staruri si sportivi. Sophia Lauren, fermecata de vraja locului, spune despre Sveti Stefan ca seamana cu cel mai frumos basm din copilaria sa". Trei biserici se afla pe Sveti Stefan: biserica Sfantul Stefan, care a dat numele insulitei si care este asezata in cel mai inalt punct al acesteia, biserica Alexander Nevski si cea mai mica dintre ele, asezata la intrarea in oras si inchinata Schimbarii la fata. Farmecul unic al statiunii este dat de un istm care leaga tarmul de stanca pe care este construit orasul-hotel, de aleea de promenada si de nisipul rosiatic de pe plajele din apropiere. In 1955, insula-hotel a fost complet renovata, pastrandu-se insa fatadele de la ziduri, strazi, acoperisuri. Astfel, s-a transformat intr-o locatie unica: exteriorul are o aparenta medievala, iar interiorul caselor este rafinat, luxos, ultra-modern.

 
 

Kotor - Mireasa Adriaticii sau Venetia Muntenegrului

Statiunea Kotor, datorita frumusetii sale neintrecute, este supranumita si Mireasa Adriaticii sau Venetia Muntenegrului.Incepand cu 1979, face parte din patrimoniul cultural UNESCO si este cea mai mare asezare urbana medievala din Muntenegru. Bazilica crestina descoperita sub biserica Sfanta Marija Koledjate dateaza din secolul al VI-lea e.n. Iar in secolul al XI-lea, Kotor avea deja un sfant protector: Sfantul Tripun, in cinstea caruia a fost construita catedrala care a devenit simbol al orasului. Orice parte a orasului vechi strabati, vei merge pe stradute inguste, presarate cu monumente medievale. Dar farmecul orasului este dat de faptul ca nu doar catedralele si muzeele sunt incarcate cu ornamente, ci si pe casele localnicilor se pot observa insemnele epocilor apuse. Numerotarea caselor, sculpturile precum dragoni sau serpi, sintagmele inscriptionate pe case amintesc de domnia Imperiului Roman peste aceste teritorii.

 

 

Agentia de turism <<Donatella Tur>>
Adresa: str. Alexandru Cosmescu 5B, oficiul 5 (etajul 1)
Tel: +373 (022) 900-188;(022) 900-288
Mob: 078708886.

www.donatella-tur.md
E-mail: office@donatella-tur.md